Шановний О. Рябоконь, скажіть, будь ласка, чому Ви відкрили свій виборчий рахунок саме в Альфа-Банку? Просто мені дивно, що такий відомий юрист співпрацює з банком, який має дуже погану репутацію (в першу чергу це стосується споживчих кредитів - у своїх кредитних договорах Альфа грубо порушує законодавство про захист прав споживачів).
Чиновники - главная беда страны
(33 сообщения) (9 голосов)-
Отправлено 2 года назад #
-
Я звернувся до декількох банків - єдиний банк, який не відмовив був Альфа. Інші сказали, що вони не можуть в зв'язку з політичними ризиками.
Отправлено 2 года назад # -
Дивно, але попри надзвичайну увагу до корупції, яка є чи не основним негативом чиновницької діяльності, Конституція України не містить жодного положення, яке би прямо визначало корупцію як протиправну дію державних службовців. Тоді: (1) або – це традиційно „не прийнята конституційним правом норма” (котра, все ж таки, потребує обгрунтування чи, бодай, пояснення), (2) або це – недолік Основного Закону. А отже, чому його не виправляють?
На жаль, мої численні пропозиції (120 на 30-ти сторінках) у рамках проголошеного Указом Президента всенародного обговорення (№ 671/2009 від 25 серпня), які я, слухняно обізвавшись на заклик глави держави, за два тижні до закінчення терміну обговорення (1 грудня 2009 року) одіслав до Інституту стратегічних досліджень, десь „пірнули у безвість”. А серед тих пропозицій була й така:
„Стаття 7-5
Поточні та неперервні функції держави забезпечуються діяльністю державних органів влади, їх посадових осіб та інших державних службовців, які є носіями влади і відповідальні перед народом.
Використання державним службовцем статусу носія влади для власної вигоди забороняється і переслідується законом”.
Маю великий сумнів, що це всенародне обговорення щодо нової редакції Конституції України матиме хоч яке продовження і, скоріш усього, залишиться „булькою” на згадку про потуги В.Ющенка серйозно змінити Україну.
А що зможемо ми, панове, у своїй "запланованій боротьбі" з корумпованим чиновництвом?Отправлено 2 года назад #
RSS-лента для отслеживания этой темы